måndag 4 januari 2016

187: Monogram 4/366


Denna paradhandduk broderade jag för många år sedan. Med Monogram och allt! Nu stämmer ju inte initialerna, men det är ju inget jag ändrar på. 
Tänk förr när kvinnorna broderade Monogram på allt linne innan dom gifte sig? Det var kanske därför dom aldrig skilde sig eller gifte om sig, för det var så mycket jobb att namna om allt? 

Ha det gott och på återseende!

/Britten

5 kommentarer:

Anki A sa...

Bra att ha en del i sina gömmor... smart lösning på temat. Jag funderade på vilket jag ska använda mig av... mammas eller farmors eller kanske svärmors som är samma som mitt - AA :)

Janicke sa...

Hej och välkommen till årets 365 Foton!
Vi administratörer surfar runt bland er deltagare som har kommit igång för att kolla att allt fungerar som det ska. Och det gör det hos dig! Loggan är på plats och länkar korrekt, numreringen är ok och det går lätt att kommentera utan inloggning.
Lycka till med årets utmaning!
Janicke / Admin.

Kicki sa...

Den är så fin den paradhandduken. Vad hette du på J?

Kvasthilda sa...

Snygga broderier! Tänk allt arbete som lades ner på lakan o annat.

Paula i pörtet sa...

Haha, vilken rolig tanke med monogram! Både mamma och mormor broderade monogram på linnet. Mamma var gift två gånger. Men tänk om jag var tvungen att sy monogram på min hemgift? PM, PL, PH, PZ, PMM, haha, o ändå tog jag aldrig Hasses efternamn när vi gifte oss!
Kallt och vackert som sjutton hos mig nu, tårna fryser liksom nästoppen. En varm god gulaschsoppa ska få värma mig inifrån
Kramen