Mina vävda alster

29/12 2019Den skall fållas i bägge ändar och sys i ringar upptill för att ha något att hänga i.
Den blev verkligen fin i färgerna.
Nu är det två ranor till som skall vävas, men efter flytten har jag inte kommit igång med vävstolen. Det skall nog inte dröja så länge till, hoppas jag?

Ha det gott och på återseende!

/Britten

20/5 2018

Äntligen är löparna klara!
Igår tog jag ner väven ur vävstolen. Jag mätte längd och bredd innan tvätt och det hade krympt en hel del.
Längden var 485 cm och bredden var 48 cm.
Jag stoppade hela räckan i tvättmaskinen och tvättade i 60° som det skulle vara.
När jag torkat och strukit så mätte jag igen och då hade det krympt ännu mer.


Nu är längden på hela räckan 445 cm och bredden 43 cm! Alltså hade det krympt ca 15% på både längd och bredd.


Dessutom stämde inte längden på mittpartiet som det skrevs i katalogen. Det skulle bli 120 cm, men det är bara 100 cm. Men det spelar mindre roll, eftersom hela löparen är 185 cm lång och det räcker gott och väl.
Något som jag inte är nöjd med är att efter tvätt så försvann glansen i linet!
Kan ju ha att göra med att man använder strykjärnet istället för att mangla, som man egentligen skall med linnevaror?
Det blev 2 löpare och en liten duk och dottern skall få den ena, om hon vill, och den lilla duken behåller jag själv. Den andra löparen också naturligtvis.
Tyvärr har jag gett bort nästan allt jag vävt tidigare och det får det bli slut med, för det är ju roligt att få ha något kvar av allt jobb jag lägger ner. Men alla som fått både dukar, plädar och schalar har ju blivit glada, förstås!
Ha det gott och på återseende!

/Britten
4/8 2017

Nu har jag äntligen fått mina beredda sjalar klara!
Förra veckan kom paketet från http://www.vavhalla.se. Dom var snabba med arbetet och leveransen, bara en dryg vecka. Mjuka sköna sjalar!
Rekommenderas!


Lite svårt att få fram rätt färg, för dom skall vara något ljusare.
Det var 2 rosa, men den ena fick grannen, som jag fått så mycket gott av under åren jag bott här och den andra fick mamman i den Syriska familjen som bor vägg i vägg, eftersom dom också ger mig så mycket gott.
Den randiga var ett restgarnsprojekt och därför inte så snygg, men efter beredningen blev jag nöjd ändå. Den är kortare än de andra och ingen frans i ena änden, eftersom jag skulle flytta när jag nästan var klar med den.
Får se om det kanske blir en kudde av den?

**********
10/7 2017

Då har jag äntligen fått tillbaka mina plädar och schalar från Väveriet i Bollnäs! 
Plädarna var fint beredda, men schalarna var inte klara och eftersom det tog så lång tid att få det gjort, så bad jag att få tillbaka dom. 
Skickade allt för beredning den 19 maj och plädarna blev väl beredda ganska snart, men tydligen är det inte så många som skickar schalar dit för beredning och dom måste ha minst 23-25 meter innan det kunde beredas och dom bara beredde på kvällar och helger, så bad jag om retur. 
Är i alla fall nöjd med plädarna!Så här blev dom! Nu skall jag bara undersöka var jag kan skicka schalarna för beredning och hoppas på lite snabbare service!

Ha en fin vecka!

Kram Britten ♥

16/12 2013

Nu äntligen har jag fått klart min julduk! Eller det bidde en löpare, ska jag väl säga?
Det var lääänge sen jag varpade och drog på det som skulle bli den här duken.  Inte den som ligger på bordet, utan den andra. Jag skulle väva bägge två var det tänkt, men åren gick och lusten att väva var inte så stor. Så när jag flyttade hade jag vävt ca 60 cm och jag blev tvungen att klippa ner den.

Nu har det som blev en löpare, legat i 4 år och väntat på att bli fållad och tvättad. Men så blev det helt plötsligt bråttom att få färdigt alla gamla löpare som legat ofållade när jag blev utan symaskin.
Som jag skrivit tidigare, så fick jag låna en av min snälla granne Jenny och nu är alla löpare klara.
Så här blev julduken! Förstora bilderna så syns mönstret bättre.Ett rosengångsmönster som har en mörkröd botten i Cottolin och med orange inslag i Lintow 6.
Men tyvärr började stadtrådarna i ena sidan gå av stup i kvarten, så det blev så här när den var klar.Här har jag zigzagat över för att hålla kvar trådarna, men hur skulle jag göra sen?
Hittade röda band, som jag kantade med och det blev ju bättre, för den kanten kunde jag ju inte ha.Nu blev ju kanten lite ojämn, men det ser ju i alla fall snyggare ut än tidigare.
Så då var äntligen den jullöparen klar!
Så småningom skall jag väva de bägge röda dukarna på bilden, för jag har ju inslaget kvar, så det är ju bara att köpa till garnet till varpen.

Här är ett trist väder idag! Regn, blåst och molnigt och mörkt. Men imorgon skall det ju bli sol?
Det var allt för idag och jag hoppas att Du får en fin kväll och en fin dag imorgon!

**********

Här är lite av det jag vävt tidigare!


Detta är en handduksväv, som jag började väva i början på 80-talet. Det blev inga handdukar av det som var klart, utan 2 gardinkappor istället.
När jag sen skaffade en bättre och större vävstol, så kasserades varpen på den andra, som stått på stallvinden i alla år. Jag kan ju berätta att det kändes inget vidare att dra av all den fina varpen och kasta den, men sånt är livet!


Detta är början på 2 juldukar som jag heller aldrig blev klar med innan sista flytten hit till Orust!
Jag hann i alla fall väva så långt att det blev en jullöpare och jag tänker fortfarande väva juldukarna, som är i tekniken daldräll.
Mer om denna kan Du läsa om Här!
Jag har också vävt shalar, dukar och löpare, med dessa har jag inga bilder på, tyvärr.

Ha det gott och på återseende!

/Britten

Inga kommentarer: