måndag 22 april 2013

Inköp!

Lovade ju igår att jag skulle visa mina inköp jag gjorde igår!

Min kamera ville inte det jag ville, så det blev bara en bild, för batterierna tog slut. I alla fall så köpte jag ett vaxat linnetyg som jag skall klä om kökssoffan och köksstolarna med, eftersom Famos och katterna ligger där jämt.


Det är väldigt lätt att hålla rent!
Carina har klätt sina köksstolar med sånt tyg och med barn i huset, så blir det ju en del kladd. Det tyget har ju dessutom hållit bra för slitage också och det är ju en fördel när man har djur.
Det orangefärgade är en vaxduk som jag skall ha på ett bord som skall stå ute i sommar under balkongerna. Det är ett köksbord som skall göras i ordning först. Lite snickerier och lite målning och sen skall jag häfta fast vaxduken på skivan.
Jag har 2 gamla köksstolar som jag skall måla i någon häftig färg! Turkos är en tanke jag haft. Passar ju bra till orange, eller vad tror Du?

Köpte några vita och svarta t-shirtar, lite sockar och en dyna till Rollie. Det är egentligen en sittdyna till en utemöbel, men jag tänkte klä den med ett överdrag som är lätt att tvätta och dynan är ju lätt att flytta, jämfört med en hundsäng. Annars ligger han ju på släta golvet och har aldrig legat i säng eller soffa, annat än nu på gamla dar ibland. Så han bör ju ha något mjukt nu när han börjar bli stel i kroppen.

Så köpte jag, som jag trodde, en bra inredningstidning. Home & Country! Men det här numret var då bara skit! Nästa bara annonser och det retar mig när man betalar en dyr tidning och så är mer än hälften av sidorna annonser.
Sköna hem har jag provat med både prenumeration och lösnummer och det är samma där! Nej, den enda inredningstidning som jag tycker är värd namnet är Drömhem & Trädgård eller Lantliv. Lite mer normala hemreportage och lite mer saker som passar en vanlig kassa. Inte förslag på tyger och tapeter som kostar skjortan. Vem har råd att köpa gardintyg som kostar ca 1100 kr metern? Jag skulle inte ha råd att köpa till en kudde en gång!
Så man gör sina misstag som igelkotten sa när han klev av rotborsten!

En väderrapport måste jag ju ha med också!
Det var visserligen ca 10-11 grader varmt idag, men nu var det där jäkla kalldraget till vind tillbaka. Jag hade på mig träningsvästen när jag gick ut med hundarna och jag tyckte det var kaaallt! Men det är ju bara april, som sagt.
Såg faktiskt några blad till vitsippor idag och kanske dom slår ut imorgon? Här finns ju inga andra vårblommor annat än i landen, så det är så fint när det blir alldeles vitt av sipporna. Det finns säkert på andra ställen här på Orust, men inget som jag åker runt och letar efter precis.
Då har klockan hunnit bli mycket igen och sängen väntar!

Sov gott!

Inga kommentarer: