lördag 6 april 2013

Adjö!

Säger jag till min gamla soffa!


Min gamla bäddsoffa som hundarna har legat i och skitat ner. Man är ju så dum som låter dom ligga i soffan! Men men. Jag gråter inte över spilld mjölk.

Carina och Henke flyttar ihop igen och då blev hennes soffa över, så hon frågade om jag vill ha den.
Och det ville jag ju!
Det är en Ektorp från IKEA och den kan jag sy ny klädsel till om jag vill. Det kunde jag inte med den gamla, för den var lite konstig i konstruktionen.


Den här kan man visserligen köpa nytt överdrag till hos Bemz men det är dyrare än att köpa en ny. Dessutom tycker jag det är roligt att sy själv, för då får jag det utseende jag vill ha. Jag har klätt om några soffor i mitt liv och det är inte så svårt som man kan tro.
Dom fick jag montera isär för att kunna klä om, men den här är det ju bara att köpa papperslakan och lägga ut och rita av. Sen är det bara att klippa ut mönstret och sy. =)

Möbleringen i vardagsrummet är inte klar ännu på ett tag. Som Du ser så står det en byrå framför soffan, men den skall in i sovrummet när det är färdigmålat. P.g.a. olika orsaker, så har jag haft ett uppehåll med renoveringen där, men nu är det dags igen.

Tyvärr är vardagsrummet lite svårmöblerat, eftersom det är dörrar och en öppning till hallen mitt på långväggarna.
Så det fanns bara en vägg att placera soffan på och det var precis den gick in. Där den gamla stod, vid fönstret blev den för stor. Dessutom är jag glad att den inte står där, eftersom hundarna, Klicker, hoppar upp i soffan för att se ut genom fönstret.

Nu blir det hårda bandage för hundarna med soffan!
Klicker passade redan på att göra sig en sväng där när jag var i köket. Men jag får göra som Carina gjorde i början när hon hade Famos, sen jag lärt honom att ligga i soffan. Hon lade stolar där på nätterna.
Du må tro att han var villrådig var han skulle ligga inatt. På kökssoffan hade jag ställt saker och soffan var ju "upptagen". Han vandrade som en osalig ande mellan köket och rummet och tittade anklagande på mig. VAR SKA JAG NU LIGGA?
Han har ju en korg, men tror Du att den duger? Nej, där ligger ju bara några filtar och så kan man ju inte sträcka ut sig i hela sin längd! Det går fort att vänja sig att ligga mjukt.

Idag är planen att jag skall förutom att fortsätta med rummet, åka till Lions loppis med lite kläder och småsaker. Har aldrig varit in där, så det blir spännande att se vad som finns.

Här lyser solen idag och det är såå skönt ute! Även om det är kallt på nätterna, så tror jag faktiskt att våren är här.

Önskar Dig en fin helg!

Inga kommentarer: