torsdag 29 juli 2021

Long time no see!

Oj! Nu är det mer än 2 månader sedan jag skrev något här? Det har ju inte hänt så mycket att skriva om egentligen, men lite ska jag väl få till?

Jag börjar med ett storkok som jag hittade på Instagram hos @halsorus


Så lätt att göra och så otroligt gott och möra kotletterna blev!

Recept!

6-8 kotletter ( jag hade 5)
2 brk Cremè Fraiche lätt (jag använde fet)
2-3 dl Matlagningsgrädde ( jag hade vanlig)
2 tsk Sambal Oelek
Soja
Kryddor

Såhär gjorde jag:
Saltade och pepprade kotletterna och lade dom i ugnsformen
Blandade det övriga och hällde över kotletterna
Gräddade i ugnen på 175 grader i 1,5 timme ( 1,5-2 timmar i receptet)

På bilden ser det ut att såsen har skurit sig lite, men det kanske beror på att jag använde fet Cremé Fraiche och grädde, men det var absolut inget fel på smaken.

Den 1:a juni blommade min Amaryllis "Matterhorn".


Mina Amaryllis har inte blommat så bra i år, men det kanske beror på att dom börjar bli gamla eller också på att jag inte har skött dom som jag brukar?
Jag planterade dom alldeles för sent!

Skolavslutningen för Meja, barnbarnet, firades hemma hos dom och efter det blev det ingen mer passning av Kvick, eftersom hon var hemma. Lite passning blir det ju, men inte varje dag som hittills.

Midsommar firades hos Carina och Meja, med sill och potatis bl.a. och en god jordgubbstårta till kaffet.
Trevligt och gott som vanligt!


Min fina dotter Carina!

Firade Carina den 13 juli ( Hon fyllde den 12:e) eftersom hon hade fest för sina kompisar på födelsedagen och jag inte ville träffa okända personer nu i pandemin.
Då fick jag också träffa hennes nya kille. En mycket trevlig herre!
Jag hade med mig en tårta och en blomma och presenten ville hon ha senare när hon bestämt vad.

Fick en förfrågan från Meja om jag behövde någon hjälp, mot betalning. Hon sparar till kläder och behövde tjäna en slant. Absolut sa jag, som behövde hjälp med att rensa bort ogräset mellan plattorna på uteplatsen!
Hon var här den 22:a och det blev såhär fint. Lite småjobb är det kvar för mig, för det har varit väldigt torrt här och rötterna och mossan satt fast ganska bra. 


På hemvägen till henne stannade vi till och åt Hamburgare med Strips och det var det länge sen jag åt, så det smakade ljuvligt!

I fredags och lördags skulle jag sova över hos Carina och passa både Meja och Kvick, eftersom Jonas överraskade Carina med en natt i Göteborg på ett hotell med spa.
Jag tillbringade mesta tiden ensam då Meja fick åka båt med grannfamiljen och Elin, hennes bästa kompis. Dom var ute bägge dagarna, så det var bara Kvick och jag hemma. Meja är ju snart 13 år, så det är ju inte någon större ansträngning att passa henne numera. 
Eftersom det har varit så varmt senaste tiden, så hade jag det riktigt gott med AC:n som blåste svalka när jag satt och stickade i soffan!

Ja, det blev ju litegrann till slut! Inte alltid jag kommer ihåg att ta bilder eller kommer ihåg vad jag gör, men jag ska försöka bättra mig!

Ha det gott och på återseende!

/Britten

Inga kommentarer: