lördag 15 maj 2021

Lite blommor!

Märkligt, men jag fick problem när jag skulle publicera mitt inlägg och då försvann det?
Försöker igen!.
Jag satte ju Narcisslökar och Tulpaner i höstas? Rådjuren var ju här och kalasade på Tulpanerna, men glömde en som tur var.
Nu har Narcisserna börjat blomma och det är så roligt när det blir något av det arbete man lägger ner!


Gula Påskliljor har jag alltid gillat!


Här växer min Pion och jag hoppas att den blommar i år? Tulpanen som Rådjuren inte upptäckte längst till höger, sen är det en mörk Kärleksört, en rödskaftad Daggkåpa och den lilla tofsen är en Hosta, som jag inte kommer ihåg vad det är för sort.
Längst bak är en liten Narciss som doftar gott!


Här är fler av de små Narcisserna! Egentligen ville jag bara ha vita, men det var blandat i påsen jag köpte tydligen?
När jag bodde i Lur och hade huset fanns det en hel häck med vita Narcisser som doftade så gott. Därför ville jag ha en ungefärlig lika sort. Doftar gör dom ju i alla fall!
Roligt med lite färg i rabatten nu när vi har haft en kall och grå vår. 
Men de senaste dagarna har vi haft varmt, med både åska och regn och en del sol. En start på en vanlig Svensk sommar med andra ord!

Ha det gott och på återseende!

/Britten

2 kommentarer:

Kicki sa...

Så många fina blommor du har i din rabatt, trots begränsat utrymme.

Tack för inlägget i gästboken på min hemsida. Hemsidan som jag tyvärr inte kan uppdatera då jag saknar programmet på laptopen och den gamla stationära datorn som jag gjorde hemsidan i förr fungerar inte heller.

Jag förstår att du hade att göra om du läst det mesta från den hemsidan. Ja, nog jobbade jag ganska hårt på den tiden när vi hade hästarna, det är därför som jag tycker att jag ingenting gör nu. Men var sak har sin tid och åldern tar definitivt ut sin rätt.
Kram

Paula sa...

Hej på dig! Du har ju gröna fingrar som ser resultat av ditt arbete med växterna. Jag har ingen fallenhet alls, har försökt, men gett upp. Och det är liksom inte min grej, så jag nöjer mig med färdigköpta plantor, men om det blir några i år vet jag inte..
Visst har jag som du vanan inne att flytta men det blir inte lättare med åren. Oftast har jag haft bättre flytthjälp också i form av någon make eller dylikt, men nu blir vi bara dottern, jag och barnbarnets sambo som sliter. Visst har våren varit usel, ett par dagars sommarvärme som fick oss att längta, och sedan bara bakslag. Men, jag är ju ingen älskare av värmeböljor så jag klagar inte. Så fint du gjort här i bloggen! Hoppas du mår bra och kan njuta även om du inte kommer till skogs så mycket.