onsdag 10 januari 2018

Mitt 2017!

Roligt att sätta ihop bilder för året som gått och se vad det blev av det.

JANUARI
Klicker fyller 10 år och detta är månaden jag blir färdig med en del handarbeten.FEBRUARI
Skogspromenader med Klicker, som får leta godis i träden. Grannen Lenas katt "Morris" följer med. Är hundvakt till lilla "PimPim" som en annan granne äger. Jag väver färdigt plädarna.


MARS
Snödropparna blommar nu. Grannen Lenas katt "Lovisa" sitter så fint och väntar på att få komma in. Vädret är grinigt. Klicker får leta godis ibland på promenaderna och jag virkar en grytlapp att hänga som prydnad.APRIL
Stickar ett par handledsvärmare till Carina. Klicker är duktig på att titta bort när jag bjuder på ost. Påsken firas hos Carina och där bjuds på god mat. Köper vårblommor att pryda ingången med.


MAJ
Nu blommar äppelträden och jag planterar om i krukorna och hänger upp balkonglådorna. Det har varit en sen vår, så det har inte gått att plantera tidigare. Att sätta Tulpanlökar i krukor och låta dom stå ute under vintern var ingen höjdare. Det blev inget av dom!


JUNI
En fin månad! Klicker och jag promenerar i grönskan och Lupinerna blommar för fullt. Jag får vävredskap till skänks, som grannen Lena ordnar till mig. Äter jordgubbar och firar midsommar hemma i år. Bakar Nöttoppar, som blir platta.


JULI
Dimman ligger som ett lock över nejden. Jag tvättar soffklädseln och har köpt en ny kudde. Har köpt en matta till vardagsrummet och bytt till sommargardiner i köket. Äntligen har jag fått tillbaka de beredda plädarna!


AUGUSTI
Regn och sol om vartannat och en vacker regnbåge i bakgrunden. Nu provar jag att sy lappteknik. Detta skall bli en kudde. Meja hälsar på och bjuder "PimPim" på Frolic. Dahlian blommar så vackert och jag har klätt om kökssoffan.


SEPTEMBER
I Rönnens tid solvar och skedar jag till en löpare i vävstolen. Skär mattrasor och syr ihop. Nystar till vackra nystan. Klicker tycker det är varmt och har fått låna min keps.


OKTOBER
Hösten är här med sina vackra färger. Jag har börjat väva på löparen "Stockros" som Du ser i bakgrunden. Annonserar ut vinterdäcken och tar 2 Kardemummabullar till fikat. Amaryllisen "Tango" blommar för andra gången i år.


NOVEMBER
Åker till Henån på handlingsturer och ån ser Du i bakgrunden. Skickar efter fint ull- och merinogarn i vackra färger. Vet inte vad jag skall använda det till ännu? Klicker får leta godis som vanligt och nu är det grannen Lenas katt "Nina" som följer oss en bit på väg. I slutet på månaden hämtar jag "Kvick" som skall bo hos oss.


DECEMBER
Jag firar mitt 70:e år denna månad. Det kommer lite snö, som snart regnar bort. Advent och Lucia flyter förbi utan större firande. Julen firas hos Carina med familj och Nyåret likaså. Det bjuds på väldigt god mat och vi spelar spel och har trevligt. Jag får en mobil i julklapp av familjen. Man tackar, man tackar! Vilken överraskning! Tolvslaget på Nyår firas hemma med hundarna som är skotträdda, men det går rätt så bra i alla fall.


Det här året har jag inte varit lika aktiv som tidigare år med kameran märker jag? Får bättra mig 2018!

Nu önskar jag Dig, som läser detta, ett 

GOTT NYTT ÅR!

2 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Vilken fin årssammanfattning!" Wow, har inte gjort någon alls, tiden bara rinner förbi...
Men vi har nu varit bloggvänner många år, eller hur
Kram från pörtet

Kicki sa...

Fint att göra sammanfattningen i bilder!
Det är bra för det egna minnet också med tillbakablickar tycker jag.
Kram