tisdag 3 september 2019

Sommaren 2019

Den här sommaren har inneburit en del arbete på annan ort!
Min dotter´s far och min exman, Gunnar, har blivit inlagd på ett demensboende och därför har jag hjälpt till att städa ur hans lilla stuga, belägen i Bullaren.

När jag kom dit blommade Rhododendron för fullt! Den är inte välskött, men den blommar bra ändå. Nästa år skall den klippas ner och få gödning, så kanske den inte blir så kal. Den planterade vi för 40 år sedan.


Förutom att jag har röjt i garaget, som var ganska fullt med grejor, så har jag även städat inomhus och rensat bland alla saker.
Som synes behövde ju gräset klippas och det har jag naturligtvis gjort under tiden jag varit där.
Stugan som är en Västkuststuga byggdes 1977 och är på 58 kvm med hel källare.
Tyvärr har väl inte underhållet, förutom målning utomhus, varit det bästa, så bl.a. verandatrappen hade ju ruttnat.
Men det fixade "Stålmormor" (Jag)!


DET var lite av ett jobb, ska jag säga!
Först riva den gamla, skaffa virke och göra en ny. Det tog sin lilla tid, men nu är den på plats och man kan nu gå säkert i den!

Trots allt arbete så har jag trivts väldigt bra där. Det är såå tyst och skönt och närmaste grannen är en sommarstuga som ägs av ett yngre norskt par, som är där ibland. Annars är det ca 700 m till nästa granne, som inte varken syns eller hörs. Stugan ligger alltså mitt i skogen!

Förutom Rhododendronen så finns där en Pion som Gunnar fick av en granne och som doftar såå gott!
Troligtvis en "Edulis Superba"?


Eftersom jag skulle vara där i sommar, så flyttade jag mina inneblommor och uteblommor med mig.
Bl.a. min vita Amaryllis blommade med 2 stänglar och 4 blommor på varje!


Mina Dahlior, varav denna "Café au lait" blommade med mycket större blommor i år!
Jag mätte den till 19 cm i diameter!


Jag gjorde lite annat också mellan varven!
Käkade godis!
Så ärligt talat har jag inte gått ner 1 hekto, trots att jag rört på mig mer än jag brukar.


Hittade lite kantareller som räckte till en stuvning på några smörgåsar. Mums!


Hoppas kunna vistas där nästa sommar också. Den som lever får se?
I fredags kom jag hem och hittade denna på balkongen!Jag hade en kruka på balkongen som det var något grönt i innan jag åkte, så jag vattnade den och sen glömde jag bort den. Förra sommaren sådde jag en del frön som fick stå på balkongen över vintern och tydligen hade jag sått denna Malva Sylvestris "Zebrina"? Jag älskar denna blomma och hade den på friland när jag bodde i Lur, men har inte lyckats så den i kruka här. Hoppas jag lyckas fler gånger?
Roligt med överraskningar!

Ha det gott och på återseende!

/Britten

1 kommentar:

Paula sa...

Nämen hej, kul att se ett blogginlägg från dig. Och vilken sommar du har haft. Förmodligen himla mysig även om anledningen till att du vistats där inte var lika mysig. Demens är en hemsk sjukdom och värst för de anhöriga! Jag är ganska orolig för att drabbas, min mormor var svårt demenssjuk och det var så jobbigt att följa hur hon blev sämre och sämre i sin sjukdom. Djuren då? Var hund och katt med? Visst hade du väl bäggedera?
Hoppas du får en fin höst, kanske hittar du även trattkantareller?
Kram från pörtet