onsdag 9 november 2016

Vinter

Nu är det vinter och skidan den slinter!
Vinter har det blivit, men inga skidor här inte. Det var många år sedan jag åkte skidor. Skulle väl bryta lårbenshalsen om jag försökte numera?

Tidigt i söndagsmorse så vaknade jag och skulle släppa ut Klicker för att pinka och fick en smärre chock!
Det blåste nästan storm och snöade! Det hade drivit och snön låg framför dörrarna och väggen och förnstren var alldeles vita av snö och is. Till saken hör att dom har tvättat fasaderna här nyligen och troligen så var väl väggar och fönster fuktiga och blev isiga av detta?
Nåja, Klicker var ju, som tur var, inte ute länge.
Dessa bilder tog jag när det ljusnade!

Efter dom plogat, så såg det ut så här utanför dörren.


Det hade väl kommit ca 15 cm snö och grannarna, som kommer från Syrien, tyckte det var så roligt.
Visst, jag gillar snön men inte blåsten och blåste gjorde det, så jag höll på att frysa ihjäl när jag gick hundpromenaden.
Det var ju inte så kallt på termometern, bara runt nollan, men i förrgår var det bitande kallt, trots att den bara visade -5.
Fast jag gillar ju när det är kallt också, men här blir det så jäkla kallt för inga grader alls.

Något som jag tycker är roligt är denna?


Min Julkaktus!
Köpte den förra hösten och efter blomningen, så har den stått i fönstret och fått näring hela sommaren. Läste för många år sedan att den behöver kyla för att sätta knopp och om man har den i fönstret när det börjar bli kallt, så sätter den knopp på den sidan där fönstret är.
Men tidigare i höst när det började bli lite svalare, så satte jag ut den på balkongen. Där fick den stå i flera veckor både dag och natt. När det började bli för kallt, så tog jag in den igen och det var spännande att se om den skulle överleva över huvud taget?
Helt plötsligt började den sätta knopp och det blev, som Du ser, massor och nu har dom börjat slå ut.
Nu gäller det ju att sköta den med vatten, eftersom den står ovanför elementet och den bör nog ha någorlunda jämn vattning så den inte tappar både blommor och knoppar?
Roligt när man lyckas få dom att blomma om och kanske jag har ett grönt finger i alla fall?

Nu har jag äntligen börjat måla vävrummet!


Vävstolen får stå kvar, eftersom jag inte vävt färdigt plädarna än.
Börjar med 2 av väggarna och det är en massa jobb innan jag kan börja måla den äggvita färgen? Har flyttat undan det som stått utefter dom två väggarna, för jag har inte plats för allt i vardagsrummet utanför.
Här har jag spärrmålat, eftersom det var stora fläckar troligtvis efter sängar.


Detta är den andra väggen som jag ska måla först!
Sen får jag flytta tillbaka det som jag flyttat ut och ta undan hyllan och skåpet med skivan på och lite till för att fortsätta på den väggen. Sista väggen är en garderobsvägg där garderoberna inte går upp till taket, så där skall målas ovanför.
Detta kommer att ta tid för jag går inte på ackord precis!
Blir nog bra när det blir klart?

Ha det gott och på återseende!

/Britten

2 kommentarer:

Kicki sa...

Ja, vintern kom tidigt i år, även nere hos dig tydligen.
Kaktusen är jättefin. Nu förstår jag varför min bra blommar på sidan som är mot fönstret.
Jag kallar min för novemberkaktus, julkaktusen brukar ju vara röd och blomma till jul. Jag hade en sån tidigare som var urgammal, minst 30 år.
Vad duktig du är som målar och förnyar. Jobbigt dessutom när du inte kan tömma rummet innan.
Kram

Paula i pörtet sa...

Men tänk, du har alltid något projekt på gång, eller helst flera. Både renovering och handarbete, det är bra att variera sig. O vem säger att man ska ha bråttom...
Jag förstår att det känns ovant med snö och vinter. Jag gillar ju när snön yr och det blåser orkan, då känns det att man lever. Jag måste ha levat i någon skärgårdsmiljö i ett tidigare liv... Visserligen föddes jag ju vid havet i Hfors och bodde länge i Stockholm men det är ju inte värre än att bo mitt i landet.
Nä nu ska jag bänka mig framför bönderna, bra mycket trevligare än USAvalet...
Kram från pörtet