onsdag 14 oktober 2015

Besök och foton!

Idag kom mitt barnbarn, Oskar och hälsade på igen, Men denna gång med sin egen kamera, som har många fler inställningar att testa.
Först var det middag med Pannkaka och sylt och sen blev det promenad i skogen igen.

Först en bild på Klicker, som sitter och tittar efter Caya, grannens tik!


Sen en nere i skogen.Lite svår att fota eftersom han inte ligger still. Därför blir det lite
suddigt.
Sen kommer lite olika bilder som han fotat. 


Flugsvamp?


Tror att det är Björnmossa, men den har blivit röd?


Nypon! Vackra bär. Heter det bär, förresten?


Sen kommer vi ned till en liten väg.


Det ser trolskt ut bland granarna?
En annan del av vägen, som är jättebrant!


Syns ju inte här, men den går faktiskt rätt upp! När jag har gått uppför den, så är jag helt slut.
Jag lyckades också ta ett någorlunda foto med min mobil?


Tittade inte så noga när jag fotade, men nu ser jag något som liknar lingonknoppar? Detta är ju inga lingonmarker, så därför har jag inte sett om det finns några lingon här? 
Det blev en intressant och lärorik promenad och Klicker hade fullt upp att nosa efter hundar som gått på stigen och vägen. Grannens tik löper för fullt och han har såå mycket att hålla koll på nu?

Ha det gott och på återseende!

/Britten
4 kommentarer:

Gitsan sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har! Kul att en blogg som innehåller lite "hunderi" också :)

Paula sa...

Tänk, jag kan inte minnas någon Oskar, bara en tjej, vad heter hon, Meja? Hur gammal är Oskar? Är det tjejens storebror? Gud så frågvis jag är...
Vet du, vår väg är nysladdad, dom har alltså lagt på nytt underlag, därför var den så mörk när jag fotade. Regnat har det inte gjort på mannaminne...därför blev det så usel svampsäsong. Svampen Oskar fotade är i allafall en kremla, kanske en vinkremla, beror på färgen på hatten. Det knepiga är att när det regnar så sköljs färgen på hatten bort och då är det svårt att veta vad det är för sort, ätlig eller inte. Det finns ett bra knep, de kremlor som är ätliga är milda om man smakar medan de som är giftiga är skarpa och brännande på tungan. Bra va?
Kram

Kicki sa...

Du har ju en skog att gå i, jag trodde att du saknade just det.
Ligger den långt bort?
"Flugsvampen" är en kremla, men det gör väl ingen skillnad för dig, för vad jag förstått så plockar du inte svamp.
Det var jättefina bilder på Klicker, speciellt där han spana i köksfönstret.
Kram

Paula sa...

Hej, du kollar på teve på mobilen, har du ögon som en hök? Jag har en skapligt stor dataskärm o ändå vill jag inte titta på den ens! Förut hade ju vi en 50.tums-tv, den behöll Hasse eftersom han har större vardagsrum. Nu har jag en mindre som räcker för avståndet till fåtöljen men annars tycker jag allting blir pyttesmått!
Kramen