måndag 29 december 2014

På sluttampen!

Hejsan!
Det blev en lång bloggpaus! Det har hänt en hel del sen sist och jag skall väl börja med att berätta att jag flyttat till en större lägenhet i Henån.
Huset jag hyrde i tidigare är sålt och jag hade "turen" att få en lägenhet hos Orust Bostäder, som är en stiftelse här på Orust.

Har ju sökt mig till Henån och hade turen att ganska snabbt få en 3:a i utkanten av samhället. Det gick på bara ca 2-3 veckor, så det blev bråttom att packa och planera flytten, som blev den 29 november. Snabba ryck, alltså!

Hade sån tur att jag bodde granne med trevliga och hjälpsamma grannar, som körde möbler och de andra tyngre sakerna, som jag inte kunde köra själv.
Carina hjälpte mig att köra kartonger och annat och  jag körde också kartonger och andra saker i min bil. Det gick faktiskt in mer i min lilla Polo, än vad jag trodde!
Men visst saknade jag Volvon med sitt stora utrymme och dragkrok!

Ett jättefint område och mycket skog runt omkring och mycket trevliga grannar!
Header'n är tagen från min balkong och utsikten är väldigt fin!
Här finns många hundar och katter. Var lite orolig för mina gamla utekatter, men efter ett tag har dom börjat kunna vara ute igen.
Lite besvärligare med hundarna dock. Tidigare kunde jag ju gå på åkrarna runt omkring och släppa dom lösa, med det går inte här.
Här måste dom gå i koppel och jag måste plocka upp efter dom, vilket jag inte heller behövde tänka på tidigare. Dessutom bor det en tik som närmsta granne och DET gillar ju Klicker, kan Du tro!
Men jag har planer på att gå med som medlem i Orust hundägarförening här, eftersom dom har inhägnade områden, så jag kan släppa dom och dessutom leka med dom. Blir ju inte så mycket motion när dom måste gå i koppel hela tiden.
Nåja, det ordnar sig med skridskor bara det blir is!

Har börjat komma i ordning här och idag kunde jag faktiskt lägga på en duk på köksbordet och ta en fika!


Julen har varit lugn och inte mycket julpynt har letat sig fram, eftersom jag mest har sysslat med att få in allt i skåp och lådor.
Eftersom barnbarnen skulle fira jul med sina pappor, så ordnade Carina och jag lilla julafton söndag för jul hemma hos henne.
Det var precis som riktiga julaftonen, förutom filmerna, med dom har man ju sett tidigare år. Vi delade ut julklappar och spelade kort. Riktigt mysigt var det!

Julaftons morgon var jag bjuden på grötfrukost hemma hos Carina och sen "firade" jag julen för mig själv. Lugnt och skönt m.a.o.!

Och snart är det ett nytt år igen!
Fyrverkeri har jag sett i massor i kväll efter fem i ca en kvart! Hur fint som helst!
Det var Ivars färghandel, som ligger strax nedanför där jag bor, som tydligen varje år gör reklam för sin försäljning och bränner av en massa raketer?


Rött!


Vitt!


Och alla möjliga färger!

Tyvärr blir det ju inte så bra bilder med mobilen, men det får gå!
Klicker som är extremt skotträdd sprang fram och tillbaka i lägenheten, men lugnade snabbt ner sig när det slutat. Det upplevde jag som positivt!
Som jag skrev tidigare, så höll det säkert på i en kvart och dom måste ha fyrat av hela lagret? Tjusigt värre var det i alla fall!

Nu kommer jag att uppdatera här lite oftare än jag gjort på ett tag, för jag har mycket att berätta!
Slutar till sist med att:

ÖNSKA ALLA
ETT GOTT NYTT ÅR!


Varma hälsningar
Britten och Menageriet

2 kommentarer:

Kicki sa...

Oj, inte konstigt att jag inte hittat dig på ett tag.
Jag trodde du bytt blogg igen.
Går det inte att ha hundarna lösa i den skog som du bor nära?
Hoppas du trivs i ditt nya boende.
Gott Nytt År!

Lena sa...

Fint år du fått ihop och vad duktig du är att filma.
Önskar dig och hundarna ett riktigt Gott Nytt År!