onsdag 21 maj 2014

Veterinärbesök!

Ja, inget allvarligt, utan för att få hjälp med kloklippningen.
Jag tyckte ju förstås att mina hundar hade alldeles för långa klor, men det tyckte inte veterinären.
Det var ju en tröst!


Nyklippta och fina på Klicker!
Jag har blivit gammal och feg när det gäller detta. Förr var det inga problem att klippa klorna på mina hundar, inte på Rollie och Klicker heller, men med åren så har jag blivit osäker och klorna har vuxit sig långa. Inte bra alls!
Jag vet ju att man inte skall klippa för nära pulpan, som är det rosa i den ljusa klon och även att man kan se när man klipper om det kommer fram en mörk prick där man klippt. Då börjar man närma sig pulpan.


På den här bilden kan man tydligt se den rosa pulpan!
Tur att jag inte klippt närmare den, för vad jag inte visste, var att även det mörka framför pulpan också tillhör den och blöder om man klipper där.
Visste att det fanns någon slags "nerv" framför pulpan som också var smärtsam att klippa i, men inte så mycket.
Jag har ju klippt ibland lite för mycket så blodvite har uppstått och märkligt nog så har inte hundarna reagerat så mycket för det.
Nu fick jag i alla fall en lektion i kloklippning av en ung, trevlig kvinnlig veterinär. Som tyvärr fick sitta på golvet och klippa klorna, eftersom mina inte är tränade i att vistas på bord eller att ligga ner när jag håller på med dom. Mycket därför också som jag låter veterinären göra jobbet, för det börjar bli lite väl arbetsamma gymnastikpass för min del!
Hos den här veterinären kan man köpa klippkort för 6 ggr och betala för 5. Det kostar 600 kr och idag gick det åt 2 ggr. 
Om 6 veckor ska vi dit igen och då ser hon om vi behöver gå oftare. Mina hundar springer ju aldrig på hårda underlag och sliter ju inte klorna nämnvärt, det blir ju mest på åkrarna häromkring.

Det är dyrt med djur!
Igår fick jag inringt avmaskningsmedlet Profender till katterna på recept. Hämtade det och köpte lite annat också till Menageriet.
Profender kostar för 2 behandlingar 146 kr och är ett spot on, som man droppar i nacken på katten. Normalt använder jag Axilur till djuren, men Ia verkar inte tåla det, eftersom hon efter en stund kräks och hon dessutom är så svår att få i tabletten. Så jag har slutat bråka med henne och fick reda på detta perfekta medel hos veterinären förra året.
Köpte också Axilur till hundarna som också skall avmaskas nu. Dom har ju en förmåga att nosa katterna i baken så fort dom träffar dom ute eller inne. Äckelpottorna!
Fästingsäsongen är ju igång nu och har vart en tid, så jag köpte Frontline till katterna och ett Scalibor-halsband till en av hundarna. Hade ett kvar sen förra året så det räcker i år också.
Kostnad 835 kr sammanlagt! Och idag 600 kr!
Ungefär vad jag hade att spela med den här månaden. Roligare hade jag ju kunnat haft för pengarna? Dyr kärlek måste jag säga, men underbar!

Vi har haft roligare saker för oss också!


Platsliggning med störning av 2 katter!
Det gick faktiskt bra, men ja stod inte mer än en halv minut, för det var länge sen vi tränade detta. Det märks vem som är mest intresserad av vad jag har för mig. =D
För övrigt har vi nästan för varmt här! För min smak alltså. Gillar inte den här våldsamma värmen och värre skall det ju bli. Pust och stön!

Önskar Dig en fin onsdag!

.


2 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, jag har Axilur hemma men lyckas inte få i katterna av den. Blandar i maten men dom tvärvägrar äta, o själv lyckas jag nog inte tvinga i dom en spruta med medicin. Få se hur jag ska göra, dom behöver avmaskning helt klart. Torsten har magrat jättemycket, han var visserligen bra rund men nu äter han knappt och jag är ganska orolig för honom. Jag hade ju en katt förut som svalt till döds...
Blinka har fått Frontline som vanligt, hade en omgång kvar men snart måste hon få ny och då blir det dyrt. Katternas medicin står tack o lov Hasse för annars skulle det inte gå-.
Gick självklart längsta promenaden på en månad på årets varmaste dag...puh puh
Kramen

Dehäreja sa...

Du är nog i gott sällskap när det gäller kloklippning! Många hundägares fasa och veterinärbesök, mediciner och "måstehasaker" kostar ju skjortan nu för tiden, men vad ska man göra? Det är "bara" att fixa fram kosingen och se glad ut...
Vad duktig du är som tränar med nahundar! Själv slarvar jag mycket med det, tyvärr.

Nospussar och kram!