tisdag 8 april 2014

Flyttat!

Nu har jag börjat komma i ordning i min "nygamla" lägenhet!
Den 2:an jag bodde i tidigare och som jag flyttade hit till blev helt plötsligt ledig igen. För 2 år sen bytte jag ju till mig en 3:a här i huset. Dels för att jag skulle få bättre plats för mina tyger, garner och mattrasor och min vävstol, men också för att det var bättre planlösning med möjlighet att stänga för och sära på 2 av mina hundar som inte kom överens när jag var borta.
Nu är ju en av hundarna, Famos, borta, så det behovet har jag inte längre och dessutom så trivdes jag inte så bra som i 2:an.

En familj på tre tittade på 2:an, men behövde egentligen en 3:a, så jag föreslog ett byte och dom blev jätteglada och jag också. Så på en vecka skulle jag flytta ALLA mina saker och ALLA mina kartonger!
Eftersom Carina med familj inte hade möjlighet att hjälpa mig, så hade jag turen att få hjälp av grannar och den nya familjen att bära grejor. Tänk så snälla människor det finns!

Nu har jag som sagt börja få ordning på sakerna och det första jag gjorde var att sätta upp mina nya gardiner i rummet!
Jag var ju på Göksäter för ett tag sen och hade turen att hitta de som jag sett på Ellos i somras och som jag då inte hade möjlighet att köpa.


Dom passar ju perfekt mot de grå väggarna, som jag målade innan jag flyttade.Brukar inte gilla blå rosor, men de här gillar jag skarpt!
Ni får se mer av lägenheten sen när jag har fixat mera i den.

Här regnar det idag och det har det gjort i några dagar, men igår eftermiddag tittade faktiskt solen fram och det var riktigt skönt väder.
Igår förmiddag tog jag lite bilder på våren!Det börjar grönska på en del buskar vid den lilla bäcken.


Vitsipporna vill inte visa sina söta ansikten i det här gråa och regniga vädret.


Mini påskliljor blommar i ett av landen. Hade för mig att dom var högre förra året? Men dom kanske sträcker på sig om det blir mer sol och värme?
Scillan blommar också som Du ser. Det är en blomma som jag älskar. Dels för färgen, men också för att den är så söt. Gillar den bättre än Pärlhyacinten som fort blir både gänglig och ful.


De tulpaner och påskliljor jag planterade för några år sen har inte börjat blomma ännu, men några som en tidigare hyresgäst planterat i en slänt här, som egentligen inte är så fin, blommar för fullt nu.


Men det är väl så att dom blommar bra första året och sen måste dom väl ha lite gödning varje år, något som inte de jag planterade har fått. Men har dom tur, så kanske dom får det i år? Dom skall flyttas till en annan plats där dom syns bättre, eftersom dom nu står bland en massa Såpnejlikor.
Ja, brist på arbete finns inte på den här tomten!
Det var en liten rapport från mitt spännande liv!

Önskar Dig en fin dag!
☺☺☺

Inga kommentarer: