söndag 9 mars 2014

Ta-daa!

ÄNTLIGEN!!!
Nu, efter 2 år och 7 månader är Mejas tröja klar!!!
Den har förstås legat till sig mellan gångerna jag har stickat på den, för annars hade det ju inte tagit såå lång tid att få den klar.
Men så är det med allt jag gör. DET TAR TIIID!


Den är stickad i Zoom, ett garn jag köpt på Garntjänst i Kilafors, och som inte finns längre. Varken garnet eller garnfirman.
Det är ett blandgarn, med 24 % ull och 76 % acryl. Härligt att sticka med och jag har använt stickor nr 3,5.Den är stickad i storlek 4 år och Meja är nu 5 år, men hon är liten till växten, så den ska nog passa? Om den passar damen i övrigt återstår att se?Hon hade ju beställt en kanin, en häst, fåglar, blommor, gräs, ett hus och en sol, men det klarade jag inte att få till. Så jag letade i mina gömmor och hittade dessa märken, som jag sydde på.
Hon är ju en "Hästtjej" så då passar det nog med dom här?Fåglarna är paljetter som jag köpt får många år sen. Vad jag skulle med dom till kommer jag inte ihåg, men nu kom dom ju bra till pass?

Men vad det har krånglat?
Inte själva stickningen, men sen när jag skulle sy ihop den! Axlarna var ju inga problem, men ärmarna. Trots att jag hade mätt ut mitten på ärmen, så när jag sydde på den, så blev framsidan på ärmen längre ner än baksidan. Det upptäckte jag förstås när jag skulle sy ärm-sidsömmen! Så det var bara att repa upp!
Till slut fick jag till det i alla fall!

Sen förstår jag inte vitsen med blockning? Varför i hela friden ska man nåla ut delarna och sen blöta? Egentligen skall det, som jag förstår, bli slätare och kanterna inte skall krulla ihop sig? Här krullar det sig oavsett hur länge det ligger utspänt!
Nej, jag skall tvätta tröjan nu när den är klar och se, förutom att den blir ren, om det inte blir bättre?
Sen återstår "bara" Mejas godkännande!

Så idag, på Kvinnodagen, så har jag väl utfört ett riktigt fruntimmersjobb?
Vad har Du gjort? Demonstrerat?
Hoppas Du får en fin och solig söndag!

Inga kommentarer: