tisdag 14 januari 2014

Första snön och Grattis!

Så var den här också, den första snön för i år!
När jag gick ut med hundarna, hade det kommit ca 1,5 cm snö. För en stund sen såg det ut såhär:Det syns ju inte på bilden hur tätt det snöar, men man kan ju inte se skogen på andra sidan åkrarna.
Det blir betydligt ljusare ute och det är ju fint, men jag är lite kluven när det gäller snö såhär sent på vintern.
Kommer det mycket snö framöver, så ligger den väl till midsommar? Eller missommar som en del säger?

I oktober planterade jag ju tre stycken Amaryllis för att dom skulle blomma till jul. En blommade före och en blommade faktiskt till jul, men den tredje har inte kommit med knopp förrän nu.
Den kanske inte var preparerad för att blomma till jul, utan blommar på sin rätta tid? Den har stått still i utvecklingen tills nu och det beror väl på att det blir ljusare ute.Precis som blomman, så tycker jag också att det blivit lite ljusare på eftermiddagen.
Den heter "Gervase" och skall se ut som på den här bilden.Skall bli spännande att se om det stämmer!

Idag fyller Klicker år!
Han är hela 7 år och vid full vigör. Firar inte hundarna annat än att dom får lite extra godis och det gillas ju skarpt. Gratulerad har han blivit i min blogg Nu tränar vi!Tog en bild på honom innan det började snöa ordentligt. Som Du ser så blåser det en aning här och det biter i kinderna! Får nog plocka fram vantarna för jag höll på att frysa fingrarna av mig igår redan.

F.ö. är jag i valet och kvalet om jag skall sälja bilen!
Jag kostade på den 5000 kr i höstas för att få den genom besiktningen och nu har kupéfläkten lagt av!!
Det är fläktmotorn som har slutat fungera och bara den kostar ca 1000-lappen att köpa. Sen ska ju någon sätta in den också och det blir inte billigt?
Men nu har jag väl bytt ut allt på den gamla bilen?
Att vara utan bil ter sig inte som någon höjdare för mig precis. Bussförbindelserna här är dåliga. Visserligen kan man ta sig till Henån och handla, men ska man någon annanstans så blir det krångligt. Att åka till Carina, som bor 1,4 mil härifrån, tar en halv dag och då får jag gå de sista 2 km.
Inte har jag råd att köpa en bättre beg. bil heller, för i den prisklassen som Volvon säljs för, så är det samma skrot och korn.
Ja, det är bara bekymmer med gamla bilar!
Nu önskar jag Dig en fin vecka!
Ha det gott och på återseende!

/Britten

Inga kommentarer: