söndag 1 december 2013

Tänt vare här!

Även hos mig är det adventssmyckat!

Har vart på Göksäter och handlat nya kuddar och gardintyg.På bilden ser dom rosa ut, men dom är julröda. Svårt att få rätt färger med kameran.
Gardintyget har heller inte rätt färg på bilden. Det är mycket mörkare rött i verkligheten.Igår kväll började jag klippa till två gardinkappor av aidaväv som jag hade kvar sen jag hade affären. Men när jag sitter och zig-zagar kanterna, så small det till i symaskinen och det började ryka och lukta! Jag skyndade mig att dra ur kontakten och tog bort allt som satt i, eftersom jag var rädd att det skulle börja brinna.
Så jag antar att det var sista gången jag sydde på den maskinen?
Men vad skulle jag göra nu?
Som tur är har jag en jättesnäll granne, som lånade ut sin maskin, så jag kunde sy klart kapporna. Idag har jag sytt långgardiner till ett av fönstren i rummet. Men det var då våldsamt vilken tid det tar?!
Först ska jag klippa tyget till två fönster och sen måste jag dela bredden i två. Jag har inte så breda fönster, så jag kan sy en bredd till varje längd.
När det är klart så skall det ju nålas kanter och pressas och sys. Kirschband ska sys på också och så ska det provas längden innan fållen sys. Dessutom får jag så ont i ryggen av att stå böjd och klippa och stryka, så jag måste vila mellan varven. Så det tar allt sin lilla tid att sy gardiner!
Kan det vara åldern? För inte kommer jag ihåg att det var så tidsödande att sy gardiner? Eller så är det minnet?
Skall ge mig på och sy det andra paret lite senare ikväll. Bilder kommer sen på det färdiga resultatet.
Annars är allt som det brukar här! Blir inte så tätt mellan uppdateringarna här och jag tackar för alla
kommentarer Ni lämnar! Kikar snart in hos Er också och kollar vad Ni har för Er.
Önskar Er en fin december!


Inga kommentarer: