lördag 2 november 2013

Besök!

Igår hade jag besök av Meja!
Carina skulle besikta bilen och sen på ett möte, så därför var jag barnvakt. Dom kom vid halv tio på morgonen.Tidigare var det ett riktigt åskväder och Klicker var jätterädd. Men som tur var drog det över ganska snabbt.
Det är alltid lika roligt när Meja kommer, för hon är så lättsam att roa och hon tycker visst också att det är kul att vara hos mormor.
Sist hon och Oskar var här fick hon en liten plyschhund som vi köpte på ICA och nu hade den spruckit i två sömmar som jag sydde ihop. Det blev hon glad för.
Medan jag åt frukost (hon hade redan ätit hemma), så spelade hon spel på paddan som hon hade med sig. Bl.a. ett boksstavsspel som går ut på att sätta ihop bokstäver till olika bilder, där dom ljudar de olika bokstäverna. Hon är riktigt duktig på det och ett annat spel där hon skall skriva efter olika bokstäver och siffror . Hon har lärt sig mycket på det och är duktig.

När vi skulle gå ut med hundarna så regnade det precis, så det blev en kortare promenad.
Vid 12-tiden åt vi pannkaka, som är Mejas favoritmat. Hon fick naturligtvis vara med och vispa smeten. 
Efter maten tittade hon på en dvd som jag hade, medan jag diskade. Därefter tittade vi igenom en låda med minnessaker som jag har. Det mesta är vykort och saker som Carina gjort när hon var liten. Det gillades!
Det fanns också en massa klistermärken med hästar och annat, som Meja fick och som hon var jätteglad för.
Sen ville hon se på barnprogram på Tv och efter det gick vi på en längre prommis med hundarna.
Pappa Henke kom och hämtade henne vid 3-tiden och det trevliga besöket var slut.

I tisdags åkte jag upp till Bullaren och Carinas pappa.
Jag hade tid hos SK Bilverkstad i Skee på onsdagen och Gunnar skjutsade mig dit på tisdag eftermiddag för att lämna bilen, så dom kunde ta den på onsdag när det passade.
Jag hade med mig muggen som jag köpt till honom och som blev mycket uppskattad.


Han bytte genast ut den kaffemugg han alltid har framme och som han väl haft i 35 år, tror jag? Nej, inte riktigt, men en likadan mugg har han nog haft så länge. Han har nog slitit ut några under åren?
Roligt när det uppskattas det man ger bort.

Hans hund, Kvick, hade problem med ryggen och hade lite svårt att röra sig, så jag kontaktade veterinären som sa att vi skulle återkomma om han blev sämre, eftersom det inte lät akut. Problemet var ju att bära honom ut och in så han slapp gå i trapporna. För övrigt låg han mest i Gunnars sovrum, som vi satt kompostgaller för i dörren, eftersom mina hundar också var inne. Det går förvånansvärt bra med hundarna inne, med tanke på att mina hundar rusar fram till Kvicks hundgård och skäller så fort dom kommer ut, trots att han inte är där? Märkligt beteende må jag säga, men hundar kan ju inte tänka så långt.

Som vanligt spelade vi Casino och Gunnar vann de flesta partierna!
På onsdag var bilen klar och Gunnar skjutsade mig att hämta den.
Tidigare hade jag bilen inne på en verkstad här på Orust, Eklidens Bilverkstad, och bytte en länkarm fram. Sen frågade jag vad det skulle kosta att byta bussningar på länkarmarna bak som besiktningen anmärkt på. Dom sa att det skulle ta 4 timmar att åtgärda och att det skulle kosta ca 5000 kr.
Det var därför jag kontaktade verkstan i Skee och frågade dom vad det skulle kosta.
Stefan som äger den och som jag gått hos när jag bodde i Lur, sa att det tar ca 1½ timme att byta och att det skulle med delar kosta ca 1750 kr. Lite väl stor skillnad kan man tycka!
Det gick till slut på 2911 kr eftersom dom bytte olja och filter, nya tändstift, ny rotor till fördelardosan och ett begangnat fördelarlock och kablar till det. Dessutom byttes bussningarna och ett bensinrör som hade rostat sönder vid tanken lagades. Allt detta för det billiga priset inklusive en arbetskostnad för 1½ timme och allt material!
Det kallar jag service!
Eklidens Bilverkstad kan slänga sig i väggen!!

Innan jag åkte hem blev jag bjuden på älgstek! Det var länge sen jag åt det och det var supergott!
Fick också med mig 1 kg älgfärs som skall avnjutas någon gång framöver.

Tyvärr glömde jag säga till på verkstan att nummerskyltbelysningen behövde kopplas. Det skulle jag prova koppla själv i torsdags, för 2 trådar var ju inte så märkvärdigt att sätta ihop, tänkte jag. Men tji vad jag bedrog mig! Jag har då inte fått det att fungera i alla fall och nu får jag försöka hitta någon som kan fixa det, så jag kan besikta bilen så snart som möjligt, eftersom det bara är det som fattas.
Så det är lite vad som hänt i veckan!

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG HELG!


Inga kommentarer: