tisdag 17 september 2013

Smygtitt!

Nu är äntligen sovrummet färdigmålat!
Inga möbler där ännu, men gardinerna är sydda och uppsatta och själv tycker jag att det blev urtjusigt.
Så här blev hela arrangemanget:Långgardinen är en stuvbit jag köpte för många år sen och det är ett Sandersontyg av bra kvalité. Eftersom jag har så smala fönster, bara ca 110 breda, så delade jag på längden som fanns och sydde på kirschband. Mormorsstången som dom hänger på har jag dragit ut åt sidorna för att inte längderna ska täcka elementet. Färgen på gardinerna är mycket mildare i verkligheten och passade bra till den beigea väggfärgen.
Under fönstret ser den nya färgen rosa ut, men den ser bättre ut ovanför.
Här syns väggfärgen bättre:Hissgardinen har jag sytt själv!Av vanlig lakansväv sydde jag, förutom fållar i sidorna, en kanal upptill och en nertill. Så hade jag en stärkt virkad duk som jag sydde på och klippte ur på baksidan.
Av vanliga bomullsband vek jag dubbel längd över gardinen, totalt 250 cm till min gardin på var sida, och sydde fast i övre kanalsömmen.
Eftersom jag inte hade någon träkäpp hemma, så använde jag en rak c-stång i nedre kanalen och rullade upp till ca 50 cm höjd. Nålade fast rullen med 2 knappnålar, så att jag kunde knyta banden till rosetter. Sen tog jag naturligtvis bort knappnålarna och justerade lite med banden innan jag var nöjd.
Läste någonstans att man skulle ha minst 75 cm på var sida av banden för att göra rosetter, vilket jag tyckte lät mycket, men det var alldeles lagom.
Jag gillar ju den romantiska stilen i sovrummet  så jag är supernöjd!

Resten av sovrummet får Du se en annan dag, för jag är inte riktigt klar än.
Till sängen skall köpas ett överdrag och så skall det målas nattduksbord. Men den som väntar på något gott ....

Ha det så gott och kram!Inga kommentarer: