söndag 15 juli 2012

God morgon!

Uppe med tuppen och vilken härlig morgon!
Tyvärr slocknade jag på soffan framför TV:n i går kväll och vaknade halv två inatt. Sen var det lögn att somna om, så jag satte mig vid datorn och surfade runt lite.
Ibland kan det ju vara en fördel att vara vaken tidigt, eftersom det ju egentligen är mornarna som är bäst.
Se här vilken fin och solig morgon!


Dimman har börjat lätta och himlen är blå. Det var länge sen vi hade fint väder här och jag hoppas att vi får en fin dag.
Här har vi en som inte är lika morgonpigg!


Men, jag tror att han ligger och kikar litegrann? Tidigare i veckan var han nästan blockhalt och jag blev orolig att det var något med ryggen eller höfterna. Han har ju C-höfter, som är lindrig dysplasi och eftersom han ju är 11 år så kanske han började få problem med dom. Det gick några dagar med haltande, men till slut blev han OK igen.
Vet inte vad det berodde på, men en gång när han skulle hoppa in i bilen, så såg det ut som om han missade litegrann och dagen efter kom haltandet. Nu är han i alla fall bra och det är ju skönt!
Famos däremot är inte skön!
En morgon när vi, som vanligt gick en tur på åkrarna, så hittade han något för honom ätbart. Det går en grusväg tvärs över som leder till ett hus uppe i skogen. Jag och de två andra följde den tillbaka ut mot stora vägen för att hämta posten. En som inte följde med var Famos. Han var försvunnen! Jag trodde att han hade hoppat ner i bäcken och gick tillbaka för att hämta honom. När jag kom närmare såg jag vad han höll på med! Han låg ner och åt på en död hare! Den var full av myror och hur mycket han hunnit äta vet jag inte, men han stod med ett ben i käften och skyndade sig att käka upp det. Han är såå äcklig!
Nu var det inte han som dödat haren, som tur var, men det var ingen trevlig upplevelse ändå.

Min dator är ett sorgligt kapitel för sig!
Faktiskt har den fungerat rätt så bra nu, om än att den är otroligt seg och fryser bilden när jag skall öppna en ny sida. Vääldigt irriterande!
Dessutom har jag tröttnat på alla f-b sladdar!!!!!!!
Så jag kom på den ljusa idèen att skaffa trådlöst. Kontaktade Telia och beställde "Telia smart start", ett modem, och ökade på bredbandshastigheten från 8 MB till 30 MB.
Hämtade ut modemet i förrgår och kopplade in det igår.


Bra gjort, Britten! Men vad Du inte tänkte på var att det blev inte färre sladdar, bara en dammsamlare till!
Ha Ha! Jag har ju en staionär dator med skrivare, högtalare, skärm och tangentbord med flera sladdar till var och en och dessutom en bredbandstelefon som också har en massa sladdar. I datorn finns det inget nätverkskort heller upptäckte jag, för att kunna koppla in trådlöst, så det sket sig, kan man säga.
Visserligen kunde jag ha använt modemet, för bredbandshastigheten blev lite bättre med den inkopplad, men problemet blev då att jag inte visst hur man kopplade in telefonen. Så det var bara att koppla bort det igen.
Så, nu är jag i valet och kvalet om jag skall skaffa mig en bärbar dator istället?
Det hade ju vart skönt att slippa det dammsamlande åbäket med sladdtrassel och att få sitta i soffan och surfa. Jag får se?
Nu ska det bli gott med lite frukost och sen en prommis med ohyrorna!

Önskar Er en fin vecka!

Inga kommentarer: