tisdag 29 november 2011

Lite pyssel!

Hej igen!

Snabbt tillbaka, men egentligen hade jag tänkt mig en längre paus, eftersom planen var att börja måla väggarna i vardagsrummet. Men eftersom jag fyller år på fredag, så väntar jag med det till efter kalaset. Det är inga jämna år, så det blir bara en liten middag för mina närmaste här på Orust.

Jag har i alla fall inte varit sysslolös de senaste dagarna. Till advent så pyntade jag köksfönstret med en adventsstake.


Än så länge blir det bara köksfönstret, eftersom jag skall måla i rummet. Men sen blir det ju en adventsstjärna där.

Hittade ett tyg som jag köpt för några år sen och skulle klä mitt sofflock med, men det blev aldrig av. Men nu äntligen blev det gjort!


Soffan skall målas vit nån gång framöver, är tanken. Får väl se när det blir gjort?
Lite röjning på köksbordet är gjord, för där samlas ju en del under dagarna. Nystruken duk och en adventsstake där också, men här med levande ljus. Ja, jag tänder alla på en gång, tycker det är så mysigt. Dessutom gav dom ju bra ljus när strömmen försvann i söndagskväll.


Imorgon, hoppas jag, kommer vaktmästaren och sätter in en tröskel mellan hallen och vardagsrummet. Skarven mellan plastmattorna har ju spruckit och bitar har lossnat, så nu måste det dit en tröskel. Ska bli intressant att se vad han kommer med?
Annars är planen att baka saffransbröd med fyllning av mandelmassa. Har aldrig provat det tidigare, men det låter supergott för en gottegris som mig!

Hoppas att alla haft en fin adventshelg och att Ni har en fin vecka för övrigt!
/Britten

Inga kommentarer: