lördag 24 september 2011

I rapadalen!

Där befinner jag mig just nu, för jag har ätit SURSTRÖMMING! Supergott!
Alla som har ätit surströmming vet ju vad man rapar efteråt?
Hade sparat en burk sen ifjol och den intog jag tillsammans med G i Bullaren som jag hälsade på efter bilbesiktningen i Strömstad.

Besiktningen gick åt h-e! Inga stora fel, bara glapp i en styrled, kärvande huvlås och ett bromsljus som inte funkade, trots att jag kollat alla ljusen häromdagen. Men på en gammal Volvo händer det ju att det blir ärg på kontakterna, så det blir dålig kontakt. Inget större problem alltså! Jag är glad så länge det inte blir anmärkning för rost.

MEN! Dom knäckte huven vid vänster gångjärn när dom skulle stänga den!
Så nu är det en STOOOR bula på huven där! Gångjärnet kärvar när man ska stänga huven, men jag vet inte hur han har burit sig åt för att knäcka plåten?
Jag har ju öppnat och stängt huven i flera år utan att förstöra den!
Det var en mycket ung kille som kollade bilen och han har tydligen ingen pejling på att gamla bilar kan kärva. Klantigt värre, måste jag säga!
Detta har ju inget med själva huvlåset att göra, utan det beror ju på, att när det handtag man drar i för att öppna huven, inte trycks tillbaka ordentligt, så kan man inte låsa huven igen.
Så på måndag ska jag ta kontakt med huvudkontoret för Bilprovningen och göra en skadeanmälan, för det är ju inte jag som har haft sönder huven och man ska väl inte behöva få bilen förstörd vid en besiktning. Dom borde väl fatta att man inte använder våld när det går trögt, eller?
Inte vet jag hur man åtgärdar en bula på huven, men den måste väl antagligen in på en plåtverkstad? Skall ta kort på eländet imorgon och lägga in här, så får Du se hur det ser ut.

På väg mellan Strömstad och Bullaren, körde jag förbi Lur, där jag bodde förut och kollade in hur mitt gamla hus såg ut nu för tiden.
Det var ingen hemma, så jag kunde smyga omkring och glo i lugn och ro! =D
Tomten såg lika dåligt skött ut som när jag bodde där, 4000  kvm ogräs, men dom höll på att måla om huset och hade satt upp nya vindskivor, hängrännor och stuprör.
På ingångsverandans vänstra sida hade dom byggt en uteplats med trägolv och på den högra sidan hade dom lagt ett tegelgolv.
Dom verkar ha små barn, för det var byggt ett trägolv över en del av mitt pionland, där det fanns en liten plastbassäng och vid sidan om en liten sandlåda och en gungställning.
Blomlanden som jag hade anlagt och kämpat med ogräs i hade nästan helt vuxit igen! :(
Dom verkar inte ha något intresse för trädgård i alla fall.
Men, det var i alla fall kul att se stället igen, men jag saknar det inte annat än för att det var lättsammare att ha hundar och katter där. Åsså vedspisen, förstås!
Dessutom är ju naturen mer promenadvänlig med skog och åkrar som man kan gå med hundarna i och på, utan gapande från grannarna, som här på Orust. Men det är allt skönt att slippa kylan och snön där!
Här, där jag bor nu, är det i alla fall både varmt och lättskött och förhoppningsvis ska snöröjningen fungera bättre i vinter än den gjort tidigare.

Precis när jag svängt in på tomten i Lur, kom Agneta, min hundtränarkompis när jag bodde där. Såå roligt att träffa henne! Vi har jag ju inte setts sen jag flyttade. Vi hann inte prata så lång stund, men bestämde att vi skulle träffas på Uddevalla BK på onsdag för att träna våra hundar. Jag har aldrig varit där, men enligt henne är det en klubb med bra kamratskap och gemenskap och det är ju något jag har saknat på dom klubbar jag har varit med i.
Agneta har 2 Portugisiska vattenhundar, Bödvar och Electra, och hon har hemsidorna http://www.atlantisstar.se/  och http://www.budvarcaodeaquaportugues.se/  och bloggen http://www.portugisliv.wordpress.com/

Idag har vi haft jättefint väder med skön höstluft och det ska visst bli det imorgon också. Hoppas att det håller i sig, för planen är badning av hundarna utomhus i så fall.
Ha en fin helg!

/Britten

Inga kommentarer: