Sovrummet!

Nu äntligen har jag börjat med renoveringen av sovrummet igen!
Det var väl i mars som jag började riva tapet och sen har inget hänt där. Lusten har inte varit stor att börja måla tak, ska jag villigt erkänna.
Men nu kom den tillbaka!

Vilket jäkla jobb!
Jag hade köpt ett skaft att sätta rollern på, för det såg ju så lätt ut på youtube-filmerna när proffsen rollade väggar och tak. Men det var ingen höjdare tycker jag.
Det gäller att hålla jämnt tryck på rollern mot taket, annars blir det ränder efter kanterna och det blev det i mitt fall. Dessutom hade jag nog lite för mycket färg en gång, för när jag målade, så fick jag en färgdask i ansiktet. Torkade av mig det mesta och sen fick jag ta lacknafta på lite hushållspapper och tvätta av ansiktet när jag målat klart. För naturligtvis blev jag prickig när jag sen stod på stegen och målade med bara rollern.
Tyckte att taket var ganska vitt innan jag började, men nu syns skillnaden.

Nu har jag i alla fall målat med grundfärgen ett strök. Sen återstår 2 strykningar med den vattenbaserade takfärgen. Eftersom de tidigare hyresgästerna här har rökt och bolmat i flera år, så måste jag använda häftgrund så den andra färgen fäster. Den luktar ju en del, men det har jag inte ont av.

Att gå upp och ner på en stege och stå och vifta med armen ovanför huvudet är inte så nyttigt för den gamla, för nu har jag fått känning av ryggen. Idag har jag en kniv mellan skulderbladen känns det som. Men det finns som tur är värktabletter!

Senare idag är jag bjuden till en bekant på surströmmingsmiddag!
Har inte ätit någon än i år, så det ska bli gott. Hon hade visst en burk sen i fjol, så den är nog lagom att äta nu?

Famos fungerar bra med medicinen och nu får jag sova mina 8 timmar för det mesta. Han har blivit bra i magen och är sig lik igen. Han har sprungit ner i bäcken i 2 dagar nu och slafsat i sig vatten, så då är allt sig likt igen!
Dom andra 2 skulle aldrig drömma om att gå ut i något vatten, för dom är ena riktiga badkrukor.

Ha det så gott!

Det här inlägget postades i Renovering. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.