Vad göra?

Vad jag gjorde i midsommar?
Jag var bjuden till Carina och Henke på middag och sen åkte vi som vanligt till Tegneby hembygdsgård och dansade runt midsommarstången. Eller jag dansade inte, men Meja och Carina. Själv hade jag med mig en campingstol som jag satt i nästan hela tiden, eftersom jag inte kan stå och gå så länge utan att få ont i både rygg och ben.
Nu vet jag hur gamla hästar känner sig när dom inte kan lägga sig i spiltan för att benen låser sig!
Men, det var ju roligt ändå och Meja ville så gärna att jag skulle följa med, vilket inte var tänkt från början.
Meja väntade med spänning på clownen Coco, som uppträder varje år. Han är väldigt omtyckt bland barnen. Dom skrattar och skriker så det står härliga till!
Hembygdsgården är ett gammalt torp och i själva stugan är det iordningställt som det var på 1800-talet när det bodde folk där.
Vi hade ganska tur med vädret, för här hade utlovats åska och regn, men åskan uteblev och regnet kom  precis på slutet.
Jag var inne och tittade i stugan för att regnet började och det är så spännande att se och läsa om dom som bott där. En rolig sydd bonad hängde på väggen med devisen ”Nordavinn är kall från vilket håll den än kommer”! Ha Ha och det stämmer ju!
Och som vanligt tänkte jag inte på att fota därinne. Sen fick vi springa till bilen i ösregnet!

Annars har här inte hänt så mycket mer än att jag rensat ogräs och klippt gräsmattan.
Några bilder har jag i alla fall lyckats ta idag!
Så här ser krypenen ut efter vintern!

Det var alladeles för kallt med barfrost och ingen snö länge, så dom har väl både torkat och frusit, antar jag? Fullt med ogräs och Åkervinda, men det finns ju Roundup, eller hur?
På ett annat ställe finns också krypen som har dött.

Nu till någon roligare bild!
Köpte ju lite plant och satte i betongringen runt en gårdslykta tidigare och det har tagit sig bra. Det blommar för fullt, men dom har inte växt så mycket på höjden än. Men det kommer väl?

Nu blommar den enda pion som växer här!

Vet inte vad det är för sort? Det är nog ingen riktig doftpion, för den luktar bara såpa. Fin färg har den i alla fall. Det finns plats för ytterligare pioner som jag skall köpa in och plantera. Men först ska allt ogräs bort.

Grannen har också pioner och det här är en av dom.

Den doftar inte heller!
När jag ska köpa till pioner, så ska det då vara såna med doft och jag hade tänkt mig någon rosa, vit och en med vitt och lite rosa i.

Här är också ett land som ska göras i ordning!

Här finns en liten rosa ros och två buskar med Praktspirea och så Silverarv som spritt sig överallt. Dom trodde jag också hade dött, så jag klippte ner dom och körde med trimmern ner allt ogräs. Men så en dag när jag tittade här, så såg jag att dom sprätter för fullt med sina blad. Så då kan jag ta tillvara dom och plantera i kruka så länge.
Här växte massor med Scilla och gula Krokus i våras, så dom ska grävas upp och planteras någon annanstans.
Mats, som äger huset, ville att det skulle vara något lättskött här och att det skulle läggas markmatta och bark där.
Men vad ska jag plantera där?
Med tanke på att här inte är skött på flera herrans år, annat än att gräsmattan blivit klippt, knappt, så kanske det vore bättre att asfaltera alltihop? He He!
Pioner hade ju vart en idé, för dom sköter ju nästan sig själva och håller i många år, men det ska ju planteras i det andra landet?
Gallicarosor som inte blir så höga och som man kan klippa med en häcksax? Det finns ju många fina sorter av dom? Hade gärna velat plantera Rosa Rugosa ”Hansa” som doftar så gott och blommar hela sommaren, men den blir ju så hög här. Uppåt 2 meter och det blir lite för högt.
Har kanske Du något förslag?

Så har vi det här eländet!

En häck med röd Berberis, där det har frösått sig vildrosor, slån och ask! Som Du ser så skall stockarna bytas ut också. Här har jag rensat för hand och det var ett jäkla jobb som tog flera timmar!
Provade att köra med trimmer här, men p.g.a. alla grova pinnar som stack upp, så gick inte det. Handkraft är nog bäst här, för då ser man vad man sticker fingrarna i?
Den lilla gröna busken vid stockarna är nog en Cotoneaster? Den ska grävas upp och planteras någon annanstans.
Jag har bara rensat den här sidan och har ovansidan kvar, sen ska alla gröna buskar klippas ner och grävas bort och i höst ska berberisen kapas också. Mycket är dött av den, men sen får vi se till våren vad som lever? Det ska ju också kompletteras med nytt. Kanske med lite limefärgat?
Här ar MASSOR med jobb, men tar man litegrann då och då, så kanske det blir klart nån gång?
PUH!

Det finns en fläder här också och den blommar nu!

Vet inte om det är en äkta eller om det är den giftiga, men jag bryr mig inte, för jag är inte så förtjust i flädersaft. Den smakar parfym, tycker jag!
Fin är den i alla fall när den blommar.

Det var det om detta!
Idag har vi fint väder här och perfekt för trädgårdsarbete, men först ska jag ner och handla mat!
Tack för alla fina kommentarer! Jag kommer snart och hälsar på hos Er också.

Ha det gott!

Britten

Det här inlägget postades i Allmänt, Blommor, Midsommar, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.