Träning!

Idag har jag tränat hundarna litegrann!
Rollie och Klicker fick träna på att gripa en apport i form av en tom hushållsrulle. Gick inte så bra kan jag säga. Dom släpper den lika snabbt som dom tar den i munnen.
Klicker var vääldigt okoncentrerad p.g.a. löptik i huset. Vi satt utomhus, så han satt mest och tittade upp mot balkongen där hon bor.

Inte har dom tid att leta godis heller, utan dom står och förväntar sig att hon skall komma.

I det här gänget är det bara Famos som är godissugen, för han är ju kastrerad!

Famos har också fått sig ett träningspass idag!
Men honom gick det betydligt bättre, trots att det var läänge sen vi tränade. Han hämtade apportbocken (trä) perfekt idag. Med ingång och allt! Lite lek och sen körde vi fritt följ med vändningar, halter, läggande och ställande under gång. Faktiskt kunde han hålla kontakten näästan hela tiden. Superbra!
En kortare platsliggning gjorde vi också, men den var väl inte så perfekt. Jag vill att han ska ligga med huvudet i backen, men det vill inte han någon längre stund (läs 2 sek).
Slutade med lek som han älskar!

Vi går ju ofta på en gammal åker och nu börjar gräset bli långt, fläckvis i alla fall. Mest där hundarna gödslar förstås.
Det är inte så många fästingar i farten än. Har bara plockat några på Rollie och Klicker. På Famos har jag inte sett någon än.
Katterna däremot har väl några fler, men dom är ju ute mer än hundarna också.

 Rönnen har blommat över, men Oxeln på bilden står i blom nu, men den är nog snart över den också.
Här är så skönt väder! Hoppas Du har det också?

Önskar Dig en fin helg!

Ha det gott!

Britten

Det här inlägget postades i Famos, Klicker, Lydnad, Rollie. Bokmärk permalänken.

3 svar på Träning!

 1. Dehäreja skriver:

  Försök till träning med löptik i närheten var vääääldigt optimisktisk och engagerat må jag säga och så gick det ju som det gick också 😉 Famos är lyckligt ovetande om vad Rollie och Klicker är inställda på 😀
  Oscar är fullkomligt okontaktbar vid dessa tillfällen!!!! Odräglig!!

  Kram och nospussar!

 2. Kicki skriver:

  Nu har jag hittat till din nya adress.
  Det är så fint med så där stora bilder. Det är mest därför som jag vill byta blogg. Men jag får nog aldrig ändan ur vagnen..
  Kul för hundarna med lite träning, även om det blir sporadiskt.
  det händer att jag kör Jollly nån vända, hon blir helt sprallig.
  Med Skorpan är det färdigtränat, kanske blir det aldrig mer. Tråkigt för hon älskar det.
  Kram

 3. Paula i pörtet skriver:

  Peppar peppar lugnt på fästingfronten här. Blinka fick droppar då vi upptäckte den första, sen har inga fler synts till. Katterna har konstigt nog inte haft en enda trots att det mest bor utomhus nu.
  Jo jag har nog tänkt den tanken jag också, samtidigt funderar jag ännu på att kunna skapa mig några egna väninnekontakter så det blev mera naturligt. Ja alla vet ju vem jag är här i byn, jag kallades visst frimärksPaula då jag jobbade på kassaservicen i byn, "ler" min f.d man kallade mig istället för lucknucka, Ja kärt barn har många namn!
  Nu är det mitt på dagen så varmt så 4km var gränsfall att orka med, men jag kommer ju inte iväg tidigare och på kvällarna kommer myggen. Har förresten köpt mig en myggjacka i nät som kom idag. Har inte provat den än, fniss
  Kramen från pörtet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *