Hej igen!

Vem kan hålla sig från att blogga? Inte jag i alla fall!

Nu är jag tillbaka på Blogger också. Jag tycker WordPress är bra på sitt vis, men man kan inte ha javascript där och det är lite synd, för det är ju det som piffar upp bloggen. Dessutom måste jag ju hålla koll på vad alla Ni andra har för Er genom alla mina länkar.

Här händer inte så mycket att skriva om egentligen, men jag har kommit lite längre med häcken vid vägen.

Har satt upp ett provisoriskt staket i form av pinnar och rep för att inte hyresgästerna skall gå där. Det har redan blivit förstört buskar på ca 2 m.
När jag var till Torps köpcenter i Uddevalla så köpte jag nya plantor av ölandstok.

Dom ska ner i jord nu och klippas ner sen. Det som är kvar av häcken får klippas till hösten, för det har börjat grönska och då bör man väl inte klippa den, tror jag?
Passade också på att köpa lite plantor som ska sättas runt en av våra gårdslampor.

Tagetes och

blå lobelia. Det passar så fint med de färgerna som lyser upp litegrann.

Jag har också klippt gräset för första gången efter gödslingen. Det gjorde jag i förra veckan och det hade växt minst 20 cm och var blött nere vid marken!
Så sen fick jag kratta efteråt, eftersom gräsuppsamlaren inte funkade så bra i det blöta långa gräset. Därefter har det växt så mycket igen, så det är dags för ytterligare en klippning. Första klippningen blev ju inte så jämn p.g.a. det långa gräset och maskrosorna reser sig ju upp igen efteråt.

Det är extremt mycket mossa i gräsmattan, så den ser väldigt ojämn ut! Här är väl inte gödslat och skött på många år kan jag tänka? Men mossan blir ju grön den också med tiden!

Nu har Blodboken börjat få sin fina vinröda färg! Den ser nämligen ut som den håller på att vissna i färgen när löven spricker ut på våren. Som Du ser så har vi sol idag och det är jätteskönt ute!
Syrenen är också i knopp och det dröjer väl inte länge innan dom slår ut!

Det är två sorter i den busken och vilka det är känner jag inte till, men dom blommar inte på samma gång och det är ju bra, för då får man njuta desto längre av doften.
Du ser lite av den andra bakom de stora blomsterkolvarna.

Grannens äppelträd som står på tomtgränsen blommar nu och det är så vackert med vit-rosa blommor! Det finns ett äppelträd till uppe vid garagen, men det ser inte ut som det blir så mycket blommor på det i år?

En som följer med mig när jag är ute är Mio!

Här ligger han och kråmar sig bland gamla löv och gräsklipp!

Här har han fått syn på Bejlis, min andra katt! Mio börjar bli gammal nu, 14 år, men fortfarande pigg. Han är äldst av katterna.

I söndags var jag bjuden till Carina på Mors Dags middag!
Henke hade lagat en supergod ytterfilé av gris med klyftpotatis och olika sallader till. Han är så duktig att laga mat!
Till kaffet var det Toscatårta med glass som också smakade perfekt!
Hundarna var också med den här gången, men dom fick vara i Carinas hundgård när det var så fint väder.

Lite senare på kvällen måste Carina jobba lite med ett projekt som skolklassen gjort och som skulle publiceras i en lokaltidning här. Men först måste man ju kika in på Facebook, eller hur?
Vid tiotiden tog jag hundarna med mig och åkte hem.
Tack för en fin Mors Dag!

Nu ska Du få se en specialare som jag har till ventilen för köksfläkten!

Det sitter en vanlig ventil och när det blåser nord- eller ostvindar, så måste jag sätta på en plast påse, för annars viner det så jäkligt i köket!
Sen jag satte in en ny fläkt med en lucka i som stängs när man stänger fläkten, så tjuter det när det blåser. Så när jag ska laga mat, så måste jag ut och ta bort plastpåsen! Det ser onekligen lite konstigt ut med en plastpåse hängande på en vägg, men jag har inte undersökt ännu vad man kan sätta där istället?
Gamla köksfläkten hade ingen lucka, men däremot blåste det in kalluft i vintras istället och det var inte heller så kul.

Till sist!

Här är jag när jag sitter och tjötar med Carina och fikar! Hon tog bilden när hon var här och friserade Famos för ett tag sen.

Tror jag har fått med allt nu?
Vi ses snart igen och tills dess:

Ha det så gott!

Det här inlägget postades i Allmänt, Blommor, Mio, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *