Vårtecken!

Morrn, morrn!
Idag är jag uppe med tuppen och har redan tagit morgonprommisen med hårbollarna.
Efter att Famos stått i Carinas hundgård i lördags, så har han fått urinvägsinfektion, tror jag? Han betedde sig knepigt på kvällen och ville bara ut och kissa hela tiden. Det betyder blåskatarr som jag har erfarenhet från en tidigare hund jag haft!
Idag kollade jag om han hade blod i urinen och det blev lite rosa på papperet som han droppade kiss på. Så nu blir det ett telefonsamtal till veterinären och ett recept på sulfa!
Märkligt att han blivit sjuk av att sitta i hundgården? Han har ju en koja att gå in i och den brukade han ju använda förut när han stått där.
Han har ju stått i den hundgården i ca 1½ år när han bodde hos henne. Fast nu har han blivit bortskämd av att vara inne i värmen jämt, förstås!
Nåja, det är ju inget ovanligt med blåskatarr på hundar heller.

Anledningen till att han fick vara där var att jag skulle åka med i Carinas bil upp till hennes pappa som fyllde år. Min bil krånglar ju som vanligt!
Att ha alla 3 hundarna i hundgården vill jag inte, eftersom Rollie inte gillar Famos något vidare och det var risk för slagsmål, så måste dom följa med.
Dessutom går det inte in 3 stora hundar i en V70!

Nu har jag sett min första vårfågel här på Orust!
Igår såg jag helt plötsligt 3 sädesärlor på gräsmattan som spatserade omkring. Skyndade mig ut med kameran, men dom syntes inte så bra på bild. Dom kanske inte ville vara med? En gömde sig.

Klicka på bilden så blir den större om Du ska se ärlorna!
Jag har aldrig sett så pass många här på en gång, bara någon enstaka, men dom kanske flyttar vidare norrut.

Idag har vi inget vackert väder här!
Visserligen inget regn, som igår, men det är mulet och blåser och jag måste fortfarande ha vinterjackan på mig när jag går med hundarna. Det lovades ju så vackert väder här i veckan, men på klart.se verkar det inte så.

Rollie tackar och bugar för  alla grattis och nospussar han fått på födelsedagen!
Nu ska här ätas frukost och sen har jag en massa att göra idag!

Dig önskar jag en fin måndag!

Det här inlägget postades i Famos, Hundar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Vårtecken!

  1. Dehäreja skriver:

    Omtanke och gos går idag till "sjuklingen" Famos ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *