På’t igen!

Då var det dags att fortsätta med sovrummet!
Nu är jag såpass bra i ryggen att jag inte kan skylla på den. Tyvärr glömde jag ta förebild på rummet, men såhär ser det ut nu i alla fall.

Började att dra lite i en skadad skarv och upptäckte att jag kunde dra ner det mesta av tapeten. Märkligt! Det är ju en vanlig papperstapet och dom brukar man ju inte kunna dela på? Men, men, jag fortsatte eftersom det ju är bättre att få bort den gamla och väl inrökta tapeten.
Så till slut blev det såhär:

Sen åkte jag på ryggskott!
Nu ska allt ner i en sopsäck och det ska tas bort mer tapet. Sen ska det slipas och spacklas och slipas igen. Tråkigt jobb, men ett måste.
När jag är klar med detta skall taket målas och även fönstersmyg och övriga foder. När det är klart så börjar det som är roligast! Måla väggarna!
Färgen jag har valt är S0804-Y50R, en beigeaktig med lite rött i. Tittar man riktigt noga, så går den i lite rosa. Det var den jag kunde komma närmast den färgen som liknar oblekt-halvblekt bomullsgarn. När det gäller färger, så är jag extremt känslig för nyanser. Antingen har proverna blivit för gula, gröna eller för mycket svart i, så dom blivit trista. Skall kolla i mitt album om jag har någon bild på mina provmålningar.
Här hade jag visst en!

Det är den längst ner till vänster som jag valt.
Den ser väldigt rosa ut på bilden, men kameran ljuger, som vanligt.

Tror att den blir fin?
När rummet är klart skall jag ta tag i lite målning av möbler som ska stå där. Ett gammalt nattygsbord och en stol, som ska bli vita.
Min klaffbyrå i vitt och blått skall få flytta in där också. Rummet är ca 10 kvm och i och med att jag har sängen stående rakt ut från väggen, så blir det inte så mycket plats för fler möbler. Men det räcker ju. Skall ju bara sova där ändå.
Mycket jobb till det är klart!

Det är väldigt arbetsamt med alla planeringar, så jag måste ta mig en fika mellan varven och vad är väl inte bästa tiden för just nu?

Om inte en semla och  en kopp kaffe! Får ju passa på medans dom finns, eller hur?
Nu ska jag inte sitta här och sladdra, utan sätta fart, så jag …
hoppas Du får en fin dag!

Det här inlägget postades i Allmänt, Renovering. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.