Vilken överraskning!

Igår kväll blev Klicker lite orolig och skällde till. Han brukar bli det när katterna vill ut eller in, så jag gick till dörren och släppte in Ia och Mio.
Satte mig i soffan och kikade i några böcker och efter en stund kom en av katterna gående från hallen och jag tittade upp från boken.
Det blev kortslutning i hjärnan! Det var ju inte Ia som kommit in utan Bejlis!

Helt plötsligt kom hon gående inomhus. Vad förvånad jag blev!
Jag hälsade på henne och undersökte henne och hon verkade inte ha tagit någon skada av bortavaron. Men hon doftade av vedbod och ladugård, så troligtvis har hon hållit till hos någon av bönderna här omkring.
Hon hade ju gått direkt till matskålen, som vanligt, och nu var det dags för sängen.

Men flera gånger under kvällen har hon vaknat och jamat, så jag vet inte om det var för att hon var glad för att vara hemma, om nu katter kan vara det, eller om hon haft en tråkig upplevelse? Hon kan ju ha blivit instängd någonstans och suttit och jamat också?
Men nu är hon välbehållen hemma i alla fall och som tur var så slutade historien lyckligt.

Nu är det riktigt trist väder här! Det blåser och regnar och jag gruvar mig för att gå ut med hundarna, men det måste ju göras.
Ha det gott!

Det här inlägget postades i Bejlis. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.