Nytt!

Lite färg ville jag ha på hemsidan. Blått är ju min älsklingsfärg, så det fick det bli. Bakgrunden har jag tillverkat själv i min Paint Shop Pro X2.

Tidigare idag var det väldigt kvavt här och nu har det börja mulna på. Det skall ju bli åska och regn i helgen, så det blir ju inte mycket sittande vid datorn då och det var bäst att passa på nu.

Som vanligt sitter jag uppe och ugglar på nätterna och inatt när det började ljusna, så såg jag en älgko ute på åkrarna mittemot huset. Tyvärr så sprang den haltande iväg, precis när jag skulle fota den och jag har ju ingen proffskamera och kunde ta en bild. Den hade tydligen ont i vänster fram, men inte värre att hon kunde springa, så jag hoppas att den klarar sig.

Torsdag förra veckan , så kom ägaren till huset och presenterade vår nya vaktmästare. Han verkar trevlig tycker jag, men allt måste ju vara bättre än den förra!
Ägaren hade med sig en trimmer och började slå av det långa gräset på gräsmattan, som inte blivit klippt i år.

Och nu ser det ut så här.

Han fick hjälp av en granne, som hade tänkt dukat långbord på midsommarafton till en fest. Grannen hade en kompis, som är fastighetsskötare nånstans, här och dom åkte och hämtade 2 rejäla trimmers och en åkgräsklippare. Så det gick som en dans!
Men ingen krattade!

Efter förfrågan, så har jag lovat sköta om gården, men först så får dom ju se till så att det inte ligger på mig att ta rätt på allt som blivit eftersatt.
Ägaren tyckte inte det såg så vidare trevligt ut här, varken ute eller inne i allmänna utrymmen. Men det kan ju inte komma som någon överraskning när han har haft O som vaktmästare!

I alla fall, så hade han ett förslag om att jag skulle ta reda på vilken dag det skulle passa hyresgästerna att träffas och städa gården och så skulle han hålla med mat och vi skulle grilla efteråt. Låter ju bra, eller hur? Tanken var, förutom städningen, att alla skulle lära känna varandra och det låter ju positivt. Själv känner jag ju allihop, förutom de nyaste hyresgästerna som flyttade in förra helgen i lägenheten ovan mig.

I helgen blir det ju ingen träff, med det vädret vi har att vänta, men kanske någon annan dag eller kväll.
Dessutom måste jag prata med den nya vaktm. T, eftersom det behöver skaffas grejor för att jag skall kunna sköta om det här. Det enda som finns nu är ju gräsklipparen.
Får väl se om jag hittar honom!

När dom var här så tittade dom på min lägenhet och det som skulle åtgärdas. Det är ju en del, som jag skrivit om tidigare. Bl.a. var ju handtaget till balkongdörren jättetrögt och så fungerade ju inte lamporna på spisen, som skall lysa när plattor eller ugn är på. Lamporna hade jag ju redan, men O bytte aldrig dom, trots att dom legat ett år i mitt skåp!
Men de här sakerna blev snabbt fixade av T och M (ägaren). Skönt, då kunde jag stryka det från listan! Dessutom fick jag dra av den räkning jag skickat för snöröjningen i vintras, som vi kostade på själva här, på den hyra som jag betalat för juli. Då var det ur världen också!
MEN! Det är en hel del kvar och nu återstår det att se hur länge det dröjer innan allt är fixat?
Jag lever på hoppet och

Önskar alla en skön helg!

Det här inlägget postades i Allmänt, Natur, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.