Blött

Idag vaknade jag tidigt för en gångs skull. Eftersom det hade regnat så tog jag på mig mina superbra benskydd när jag skulle ut med hundarna, upp till gärdet där vi brukar gå.
Men, när jag kom dit, så var ju gräset högre än benskydden, så jag skulle ha blivit dyngsur på benen om jag gått längre in.

Då tog vi en promenad åt ett annat håll istället. Jag har aldrig utforskat de småvägar som finns här, men tänkte att jag skulle kolla runt lite idag.
Hittade en grusväg inte långt från huset som vi gick in på. Det var en väldigt fin promenadväg.
Ifjol sprang Carina in på den, när hon skulle träna inför Göteborgsvarvet, men kom inte så långt, eftersom det var stängt för en hästhage. Nu fanns det inga hästar där jag tror att hon vände, men jag vände också där jag tror att hon vände.
Egentligen ska man kunna gå runt och komma ut på nästan samma ställe där man går in från stora vägen, men det ska jag utforska en annan dag när det är bättre väder. Visserligen regnade det inte precis när vi var ute och gick, men där jag vände var det långgräs på vägen och jag ville inte bli blöt om benen.

Tyvärr kan jag ju inte släppa hundarna nu och att gå i vanligt koppel blir ju lite tråkigt för dom, så jag skall köpa 2 Flexikoppel, så kan dom röra sig lite mer. Dessutom behöver dom ju röra sig lite friare om dom skall göra sina behov. I alla fall Klicker behöver det, för han bara går och går och kissar knappt. Han är ju inte van att bli rastad i koppel, utan jag har alltid haft möjligheten att släppa dom. Men det kan jag ju göra på gärdet hemma innan vi går på promenad.

Måste faktiskt börja och röra mig jag också, för min kondis är lika med noll! Nackdelen är att jag får så jäkla ont i ett ben när jag går och det kommer från ryggen, man kanske jag kan träna upp det.
Promenaden tog ca 45 minuter, så det blir en lagom motionsrunda både för mig och hundarna.

Idag regnar det som sagt och solen lyser med sin frånvaro. Något som lyser som en sol är rapsfälten mittemot huset.

2011-06-19

Jag brukar ju fota dom här åkrarna tätt som oftast och i år har bonden tydligen satsat på raps. Det kanske inte blir så stora inkomster på det här, för jag tycker det ser ut som om det blommar dåligt, men det kanske inte spelar någon roll?
Men det är ju inte mina problem, förstås!
Har Du sett vilket fint mönster det blivit på den oklippta gräsmattan vi har? Alltid något!

Idag blir det städdag för min del. Jag har haft feber och är förkyld och har inte orkat göra något tidigare i veckan. Jag tror att Baskiluskan kröp in i örat på mig när jag hälsade på Meja förra helgen och då kommer det som ett brev på posten. Själv trodde jag att jag blivit immun mot alla hennes Baskiluskor, men jag fick tji.

Nu önskar jag alla en fin söndag!

Det här inlägget postades i Klicker, Natur, Promenad, Rollie. Bokmärk permalänken.

2 svar på Blött

  1. Kicki skriver:

    >Ja, du är du inte rädd för att prova nytt på bloggen. Jag är sååå jäkla feg. Jag vill ju ha en blogg där fotona går att förstora, bilderna blir ju så mycket bättre i större format.Me,men, en vacker dag kanske jag vågar ta steget.För mig är det ett absolut måste att kunna ha hundarna lösa när jag går ut med dom (inte på trafikerad väg så klart). Jag skulle aldrig orka att gå så långt som man måste om dom var kopplade.Hoppas att det slutat regna på dig, men vädret verkar vara ganska trist i hela landet.Kicki

  2. paula i pörtet skriver:

    >Vilken vacker kaprifol, och tack för alla dina snälla svar på mina ständiga botaniska frågor, hihi, du är så rar som orkar engagera dig! Lönnen är en lönn och jag tror inte jag bryr mig om att leta vidare på vilken sort det är. Blomningen håller på att gå över nu, liksom för många andra växter. Men det kommer några spännande blomster som jag ännu inte ens vet färgen på o sånt är ju spännande.Va klokt du skrev om strypkopplen, när vi hade vår rottis provade vi allt, det var vår första hund och hon skulle fram till allt och alla, hon bara älskade människor och drog som en vettvilling. Jag körde länge med att jag slutade gå när hon drog, men det var ju inte alltid man hade det tålamodet…,Gräsmattan var ju precis som vår var tidigare, hihi, men jag föredrar den kortare modellen. Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.